събота, 16 юни 2012 г.

Cake-pops




Общ брой cake-pops - 50


Продукти за блата:
  • 3 яйца
  • 170 гр. меко масло
  • 170 гр.захар
  • 200 гр.брашно
  • 1 ванилия
  • 2 с.л. бътермилк( смесвате 1ч. ч. прясно мляко с 1.с.л. ябълков оцет или лимонов сок, смесват се 10 мин преди употреба)  
Продукти за крема:
  • 220 гр.крема сирене  (Philadelphia) 
  • 80 гр. безсолно масло 
  • 250 гр. пудра захар
Продукти за глазурата:
  • 250 гр. бял шоколад
  • 250 гр. тъмен шоколад
  • шоколадови пръчици, цветен кокос,натрошени ядки
Използвайте стандартна форма за торта.Смесете маслото със захарта и разбийте до побеляване на сместа. Едно по едно добавете яйцата. Прибавете брашното, ванилията и бътермилка.Загрейте фурната предварително на 160*.Поставете  във формата хартия за печене, намаслете и  печете 20 мин.Проверете за готовност с дървен шиш.След като блата е изпечен  поставете на метална скара да изстине. 

Смесете продуктите за крема и разбийте с миксер.

Оформяне на cake-pops:
  • Натрошете блата на трохи в блендер или на ръка.
  • Прибавете крема, разбъркайте сместа добре. Сместа трябва да е мека, но не и прекалено кремообразна.
  • С лъжица вземете равно количество смес, оформете  топчета с големина на орех и ги поставяте върху хартия за печене. Поставете в хладилника за около 30 мин.
Декориране на cake-pops:
  • На водна баня загрейте от двата шоколада по 100 гр. за закрепване на дръжките.Върха на всяка дръжка  потопете в разтопения шоколад и  поставете внимателно с въртеливо движение до средата на топката.
  • Върнете в хладилника Cake Pops за охлаждане на шоколада.
  •  Разтопете шоколада на водна баня.Потепете всяка топка в шоколада. Оставете настрана да се стегне съвсем леко шоколада.
Декорирайте с цветен кокос, шоколадови пръчици.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар