Общ брой cake-pops - 50
Продукти за блата:
- 3 яйца
- 170 гр. меко масло
- 170 гр.захар
- 200 гр.брашно
- 1 ванилия
- 2 с.л. бътермилк( смесвате 1ч. ч. прясно мляко с 1.с.л. ябълков оцет или лимонов сок, смесват се 10 мин преди употреба)
Продукти за крема:
- 220 гр.крема сирене (Philadelphia)
- 80 гр. безсолно масло
- 250 гр. пудра захар
Продукти за глазурата:
- 250 гр. бял шоколад
- 250 гр. тъмен шоколад
- шоколадови пръчици, цветен кокос,натрошени ядки
Използвайте стандартна форма за торта.Смесете маслото със захарта и
разбийте до побеляване на сместа. Едно по едно добавете яйцата. Прибавете
брашното, ванилията и бътермилка.Загрейте фурната предварително на
160*.Поставете във формата хартия за печене, намаслете и печете 20
мин.Проверете за готовност с дървен шиш.След като блата е изпечен
поставете на метална скара да изстине.
Смесете продуктите за крема и разбийте с миксер.
Оформяне на cake-pops:
- Натрошете блата на трохи в блендер или на ръка.
- Прибавете крема, разбъркайте сместа добре. Сместа трябва да е мека, но не и прекалено кремообразна.
- С лъжица вземете равно количество смес, оформете топчета с големина на орех и ги поставяте върху хартия за печене. Поставете в хладилника за около 30 мин.
Декориране на cake-pops:
- На водна баня загрейте от двата шоколада по 100 гр. за закрепване на дръжките.Върха на всяка дръжка потопете в разтопения шоколад и поставете внимателно с въртеливо движение до средата на топката.
- Върнете в хладилника Cake Pops за охлаждане на шоколада.
- Разтопете шоколада на водна баня.Потепете всяка топка в шоколада. Оставете настрана да се стегне съвсем леко шоколада.
Декорирайте с цветен кокос, шоколадови пръчици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар