събота, 16 юни 2012 г.

Галет със сини сливи и орехи







 Продукти:
  • 125 гр. меко масло
  • 50 гр. захар
  • 200 гр. брашно
  • 1 яйце
  • 6-7 сини сливи
  • 3-4 с.л. захар
  • 50 гр. натрошени орехи
  • 1 ч.л. мед
  • 2 с.л. прясно мляко
   Най-напред разбийте маслото и захарта докато се получи пухкав крем. Добавете яйцето и отново разбийте хубаво. Най-накрая прибавете и брашното. Внимателно разбъркайте сместа. Оформете топка от тестото, завийте го във фолио и охладете в хладилник за 1 час или във фризера за 30 мин. Нарежете сините сливи на филийки и начупете орехите. След като тестото се е стегнало, разточете го върху хартия за печене във формата на кръг, с диаметър около 25 см. Подредете сливите отгоре, като оставяте няколко пръста свободно място от външния край. Поръсете със захар и орехи.
Краищата на кръга ги обърнете на вътре към сливите. Прехвърлете галета, заедно с хартията за печене върху тава.
Разтопете меда и го разбъркайте с прясното мляко. С помощта на четка намажете крайчетата на галета и запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар